Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 14:39

E-mentoring

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Το μέντορινγκ με τη «σύγχρονη μορφή» του, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στην Αμερική, όταν ανώτερα διοικητικά στελέχη επιχειρήσεων (μέντορες) ανέλαβαν να εντοπίσουν ικανούς νέους (mentees), προκειμένου να τους καθοδηγήσουν και να τους υποστηρίξουν σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο (Kram 1985, Eby 1997).

Πλεονεκτήματα-μειονεκτήματα

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να επισημάνουμε ότι στις περισσότερες περιπτώσεις το μέντορινγκ προϋποθέτει την εθελοντική και μη αμειβόμενη ανάληψη του ρόλου του μέντορα. Το γεγονός αυτό αυξάνει την αξία της σχέσης καθοδήγησης, καθώς η εκούσια συμμετοχή του μέντορα υποδηλώνει ότι, πέρα από τις προσωπικές του ωφέλειες, βασικό του μέλημα είναι να βοηθήσει και να υποστηρίξει τον mentee.

Oι mentees που έχουν αποτελεσματικούς μέντορες εξελίσσονται πιο γρήγορα και παρουσιάζουν μεγαλύτερη κινητικότητα στην καριέρα τους από αυτούς με αναποτελεσματικό ή χωρίς μέντορα. Το μέντορινγκ βοηθά τους mentees να ανταποκρίνονται συγκροτημένα σε καταστάσεις στρες και άγχους. Η παρουσία του μέντορα προσφέρει ασφάλεια στον mentee. Η σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται ανάμεσά τους είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα και αποτελεί κύριο σημείο για να εστιάσουν και οι δύο προκειμένου να οικοδομήσουν μια ωφέλιμη σχέση.
Διαβάστηκε 2581 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2013 17:00
Σοφία Αντωνοπούλου

Διαχειρίστρια του AromaFarm.gr

Ιστότοπος: www.aromafarm.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Ζωγραφική με βότανα »