Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 09:34

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
Στο πλαίσιο του προγράμματος Leonardo Da Vinci το Επιμελητήριο Αρκαδίας εγκρίθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμα με τίτλο: «Μεταφορά Τεχνογνωσίας στον Τομέα των Εναλλακτικών Καλλιεργειών». 
Έτσι, το Επιμελητήριο καλεί τους ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στο εν λόγω πρόγραμμα από 28 Απριλίου έως 2 Μαΐου 2014.


Αριθμός Δικαιούχων: 15
Διάρκεια αποστολής: 1 εβδομάδα
Ημερομηνία υλοποίησης: 11 Μαΐου – 17 Μαΐου 2014

Η αποστολή θα υλοποιηθεί στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην περιοχή της Βαρκελώνης. Οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής τους θα παρακολουθήσουν ενδιαφέροντα σεμινάρια και θα ενημερωθούν για τις νέες τάσεις και πρακτικές στον τομέα των εναλλακτικών καλλιεργειών. Τα έξοδα της αποστολής (αεροπορικά, διαμονή, μετακινήσεις, ημιδιατροφή, επισκέψεις) θα καλυφθούν εξολοκλήρου από το πρόγραμμα.

Οι απαραίτητες προϋποθέσεις – δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση είναι τα εξής:
I. Να είναι ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου Αρκαδίας (Πιστοποιητικό Επιμελητηριακής Κατάστασης – Αναζητείται αυτεπάγγελτα)
II. Η δραστηριότητά τους να σχετίζεται με την καλλιέργεια εναλλακτικών αγροτικών προϊόντων (αποδεικνύεται με τη δήλωσή τους στα μητρώα του Επιμελητηρίου – βεβαίωση Επιμελητηρίου ή έγγραφο δήλωσης δραστηριότητας στη Δ.Ο.Υ. ή οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό δημόσιας αρχής που αποδεικνύει τη σχετική ενασχόληση ή βεβαίωση της ΕΑΣ Αρκαδίας). Ως εναλλακτικές καλλιέργειες αναφέρονται ενδεικτικά: Εκτροφή Σαλιγκαριών, Λινάρι, Μανιτάρια, Ροδιά, Δαμασκηνιά, Μύρτιλο, Βατόμουρο, Στέβια, Τρούφα, Υποτροπικά Φυτά, Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά. Για τον εναλλακτικό χαρακτήρα μίας καλλιέργειας θα αποφασίζει η Τριμελής Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.
III. Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας (απλή φωτοτυπία)
IV. Υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του αιτούντα στην οποία ο αιτών θα δηλώνει τα εξής: «Θα συμμετάσχω στο πρόγραμμα κατάρτισης επιχειρήσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας Leonardo Da Vinci με κωδικό αριθμό 2013-1-GR1-LEO03-14941 και τίτλο «ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ», το οποίο θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 11/05/2014 έως 17/05/2014 στην Ισπανία».
Η αξιολόγηση των αιτήσεων και η επιλογή των συμμετεχόντων θα γίνει από Τριμελή Επιτροπή του Επιμελητηρίου Αρκαδίας βάσει όλων των ανωτέρω αναφερομένων δικαιολογητικών. Αν οι αιτούντες που διαθέτουν όλα τα ανωτέρω δικαιολογητικά υπερβαίνουν σε αριθμό τους 15, τότε θα γίνει κλήρωση για την τελική επιλογή των 15 συμμετεχόντων.
Κάθε επιχείρηση μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις, αλλά σε περίπτωση που οι αιτήσεις υπερβαίνουν τις 15, θα επιλεγεί μόνον ένας συμμετέχοντας από κάθε επιχείρηση.
Οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται στο Επιμελητήριο Αρκαδίας στη διεύθυνση: 25ης Μαρτίου & Πανός 21, 22100, Τρίπολη ή στο fax 2710233738 ή ηλεκτρονικά στην διεύθυνση info@arcadianet, με την ένδειξη «Leonardo Da Vinci» και υπόψιν της υπεύθυνης του έργου κας Ευγενίας Τζανετοπούλου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την αίτηση συμμετοχής από την Ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr ή να τη ζητήσουν από τα γραφεία του Επιμελητηρίου Αρκαδίας. Για οποιεσδήποτε περαιτέρω διευκρινίσεις μπορούν να επικοινωνήσουν με το Επιμελητήριο Αρκαδίας και την υπεύθυνη του έργου κα Ευγενία Τζανετοπούλου στα τηλέφωνα 2710227141-2, 2710227927 όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Πηγή Agronews
Διαβάστηκε 4680 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Μαΐου 2014 10:07
Σοφία Αντωνοπούλου

Διαχειρίστρια του AromaFarm.gr

Ιστότοπος: www.aromafarm.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.