Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 18:45

ΗΛΙΟ-θεραπεία

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)
«Ο πόνος έχει φύγει - Δεν μπορώ να το πιστέψω!» Ο πόνος του ξαφνικά εξαφανίστηκε μετά από δύο δεκαετίες αδιάκοπης ταλαιπωρίας. Ο Τζακ συμμετείχε σε ένα πρόγραμμα θεραπείας που επηρέαζε έντονα την ποιότητα της ζωής του και τον οδήγησε σε εθισμό σε μια μυριάδα φαρμακευτικών προϊόντων για τη διαβητική νευροπάθεια.

Ενώ με δύο αγωγές μισής ώρας με ένα αόρατο φως, ο πόνος του εξαφανίστηκε! Απίστευτο! Τέρμα τα φάρμακα! Άρχισε να αισθάνεται σαν τον παλιό καλό του εαυτό, μπορούσε να σκεφτεί καθαρά και η επιθυμία του για ζωή επέστρεψε. Η οικογένεια του Τζακ θεωρεί ότι έγινε θαύμα! Ωστόσο, η διαβητική νευροπάθεια είναι μόνο μία από τις πολλές ασθένειες που μπορούν να εξαλειφθούν με τη χρήση της θεραπείας του υπέρυθρου φωτός, γνωστή ως φωτονική διέγερση.

Η φωτονική διέγερση είναι το "Star Trek" φάρμακο - κάτι που προέρχεται από το μέλλον και ακούγεται πολύ «τραβηγμένο» για το σημερινό κόσμο. Ωστόσο, η κβαντική θεραπεία με φωτόνια υπέρυθρου φωτός αποτελεί μια πραγματικότητα στη σύγχρονη πρακτική ιατρική. Αυτή η αποτελεσματική, ασφαλής και οικονομικά προσιτή επαναστατική ιατρική θεραπεία ενδείκνυται για τον πόνο, τις νευρολογικές διαταραχές και τις μυοσκελετικές παθήσεις.

Πώς λειτουργεί η φωτονική διέγερση;

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο μηχανισμός δράσης της φωτονικής διέγερσης είναι συνδεδεμένος με την ικανότητά της να διεγείρει τα ηλεκτρόνια εντός των μιτοχονδρίων των κυττάρων τραυματισμένων ιστών. Αυτή η διαδικασία επιτρέπει στα κύτταρα να αυξήσουν την παραγωγή της ΑΤΡ (τριφωσφορική αδενοσίνη) και έτσι ενθαρρύνει την επιστροφή στη φυσιολογική κυτταρική λειτουργία. Η φυσιολογική ρύθμιση του αυτόνομου νευρικού συστήματος, στη συνέχεια επαναρυθμίζει τη ροή του αίματος προς τους τραυματισμένους ιστούς, ανακουφίζει από τον πόνο και προωθεί την ταχύτερη επούλωση.

Συνδυάζοντας τη φωτονική διέγερση με τη θερμογραφία

Οι αλλαγές στην ροή του αίματος μπορούν να μετρηθούν χρησιμοποιώντας τη θερμογραφία - μια τεχνολογία που μετρά μοτίβα θερμότητας στην επιφάνεια του σώματος, που ρυθμίζονται από το συμπαθητικό νευρικό σύστημα. Οι αλλαγές στα θερμογραφικά πρότυπα σχετίζονται με τη βελτίωση των ασθενών και είναι μετρήσιμες σε πραγματικό χρόνο με τη χρήση μιας κάμερας υπέρυθρης σάρωσης. Αυτή η διαδικασία, που χρησιμοποιεί μια συσκευή δημιουργίας φωτονίων υπό την καθοδήγηση της υπέρυθρης σάρωσης, είναι γνωστή ως "δυναμική ανάδραση εικόνας". Αυτός ο εξελιγμένος εξοπλισμός επιτρέπει την υψηλή ανάλυση, καθώς και την ακριβή σύγκριση των θερμικών αρχείων από μέρα σε μέρα.

Εφαρμογές της φωτονικής διέγερσης στην κλινική πρακτική

Μερικά παραδείγματα ασθενειών για την αντιμετώπιση των οποίων μπορεί να χρησιμοποιηθεί με επιτυχία η φωτονική διέγερση:
* Διαβητική και άλλες νευροπάθειες
* Αθλητικοί και άλλοι τραυματισμοί
* Πελματιαία απονευρωσίτιδα
* Παθήσεις του τραχήλου της μήτρας
* Οσφυϊκή δισκοπάθεια
* Πονοκέφαλοι
* Κακώσεις λόγω στρες
* Συμπαθητική δυστροφία
* Νευροπαθητικός πόνος
* Παράλυση Bell
* Εγκαύματα, κοψίματα, μώλωπες
* Μετεγχειρητικός πόνος
* Ινομυαλγία
* Σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα
* Οστεοαρθρίτιδα

Δεν είναι ασυνήθιστο να υποχωρήσουν συμπτώματα που διαρκούν για δεκαετίες μέσα σε λίγα λεπτά. Ένα καλό παράδειγμα είναι οι ασθενείς με διαβητική νευροπάθεια. Πάρα πολλοί άνθρωποι υφίστανται τις παρενέργειες των ναρκωτικών, αντικαταθλιπτικών, νευροληπτικών και μια μεγάλης ποικιλίας άλλων δυνητικά επικίνδυνων φαρμάκων για τον έλεγχο του πόνου τους.

Άλλο παράδειγμα είναι οι τραυματισμοί. Μετά τη χρήση του διεγέρτη φωτονίων για λίγα λεπτά δύο φορές την ημέρα για πέντε ημέρες, ο πόνος εξαλείφεται, ενώ αυτό το είδος βλάβης απαιτεί συνήθως έξι εβδομάδες έως 18 μήνες για να επουλωθεί πλήρως.

Στην ηλικία των 32, ο Jason είχε σκεφτεί να αυτοκτονήσει, λόγω ενός αδυσώπητου πόνου στην πλάτη και το πόδι. Είχε υποστεί δύο αποτυχημένες χειρουργικές επεμβάσεις για τη νόσο του μεσοσπονδύλιου δίσκου, που τον άφησαν με έναν συνεχή πόνο παρά τη χρήση ναρκωτικών, αντικαταθλιπτικών, αντιφλεγμονωδών φαρμάκων και μυοχαλαρωτικών. Ο πόνος και η κατάθλιψη είχαν γίνει τρόπος ζωής για κείνον.

Μέσα σε λίγες εβδομάδες από την έναρξη του προγράμματος διαχείρισης πόνου με τον φωτονικό διεγέρτη, το οποίο περιελάμβανε επίσης βελονισμό, φυσιοθεραπεία, χειροπρακτική και καθοδηγούμενη φαντασία, ήταν σε θέση να διακόψει όλα τα φάρμακα. Άρχισε να βγαίνει βόλτες και ήταν σε θέση να κοιμηθεί όλη τη νύχτα χωρίς πόνο. Σήμερα πηγαίνει στο γυμναστήριο και παίζει γκολφ.

Στην ηλικία των 21, ο Todd οδηγούσε τη μοτοσικλέτα του και ενεπλάκη σε ένα ατύχημα, όταν ένα φορτηγό πέρασε πάνω από το κεφάλι του - μπορείτε να φανταστείτε μόνο τα τραύματα που υπέστη. Μετά από αρκετές επανορθωτικές χειρουργικές επεμβάσεις επανήλθε, αλλά για τα επόμενα δέκα χρόνια υπέφερε από έναν σχεδόν αφόρητο νευροπαθητικό πόνο στο αριστερό σαγόνι και το πρόσωπό του. Ο Todd έπασχε από σοβαρή κατάθλιψη - η πολυφαρμακία δεν μπορούσε να ελέγξει ικανοποιητικά τον πόνο του, κι ο ίδιος δεν μπορούσε πλέον να λειτουργήσει στη δουλειά ή στο σπίτι, χωρίς να βιώνει μια σοβαρή παρόξυνση του πόνου. Η φωτονική διέγερση ήταν η "έσχατη λύση" του.

Μετά από μία μόνο θεραπεία, που κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό με πολύ χαμηλή δόση φωτονικής διέγερσης, ο πόνος του Todd μειώθηκε θεαματικά. Μετά από αρκετές συνεδρίες ο πόνος εξαφανίστηκε εντελώς. Μέσα σε μερικούς μήνες, ο Todd επέστρεψε στην πλήρη εργασιακή απασχόληση, η ποιότητα της συζυγικής σχέσης του βελτιώθηκε, μπορούσε να κάνει γυμναστική και η κατάθλιψη εξαφανίστηκε.

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τη φωτονική διέγερση;

Καμία τεχνολογία δεν έχει επηρεάσει την πρακτική ιατρική περισσότερο από τη φωτονική διέγερση. Όσο πιο πολλοί επαγγελματίες της υγειονομικής περίθαλψης και ασθενείς μαθαίνουν για αυτό το ισχυρό όπλο της τεχνολογίας, η φωτονική διέγερση μπορεί να γίνει μια πολύ δημοφιλής θεραπεία. Από «έσχατη λύση» σύντομα θα γίνει η πρώτη επιλογή για τη διαχείριση του πόνου και την προώθηση της επούλωσης.
Διαβάστηκε 5741 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Μαΐου 2014 19:14
Σοφία Αντωνοπούλου

Διαχειρίστρια του AromaFarm.gr

Ιστότοπος: www.aromafarm.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.