Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 20:14

Βοτανολόγοι χωρίς σύνορα

Γράφτηκε από 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)
Πρόκειται για ένα νέο, διεθνές δίκτυο βοτανολόγων και επαγγελμάτων που σχετίζονται με τα φαρμακευτικά φυτά - δάσκαλοι, φυσιοδίφες, κηπουροί, χειροτέχνες και παραγωγοί – με σκοπό την ανταλλαγή ιδεών, επισκέψεων και πληροφοριών των φυτών, και πολλά άλλα. Ισχυρές ομάδες από εκπροσώπους διαφόρων χωρών αρχίζουν να σχηματίζονται, παρέχοντας συγκεκριμένες πληροφορίες, συνδέσμους, καθώς και συμβουλές σχετικά με τα βότανα της χώρας που εκπροσωπούν.

Αναδρομή στην ιστοσελίδα

http://herbalistswithoutborders.weebly.com/

Το κύριο μενού περιλαμβάνει επικεφαλίδες σχετικά με τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τη νομοθεσία, τα φυτά, τους εκπροσώπους του δικτύου, μια τράπεζα σπόρων, έναν επαγγελματικό κατάλογο και ένα φόρουμ. Από το δευτερεύον μενού υπάρχει πρόσβαση σε μηνιαία άρθρα, ειδήσεις και έναν πίνακα ημερολόγιο.


Η ιδέα είναι απλή: Τα μέλη στέλνουν όσο περισσότερες πληροφορίες μπορούν, ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, χρειαζόμαστε ενημερωμένες πληροφορίες και συνδέσμους σχετικά με τη νομοθεσία, εμπειρίες και παρατηρήσεις για ορισμένα φυτά. Χρειαζόμαστε κάποιον ή μια ομάδα σε κάθε χώρα να δημιουργήσει μία φαρμακευτική τράπεζα σπόρων. Η γαλλική τράπεζα σπόρων, είναι διαθέσιμη να βοηθήσει στο ξεκίνημα, ακολουθώντας το σωστό πρωτόκολλο. Φανταστείτε πόσο συναρπαστικό και σπουδαίο εργαλείο θα είναι για τους «Βοτανολόγους χωρίς σύνορα» να έχουν τη δική τους τράπεζα με σπόρους από όλο τον κόσμο, βοηθώντας στην προστασία των άγριων φαρμακευτικών φυτών και προωθώντας τη συνεργασία και ανταλλαγή με κήπους και βοτανολόγους διεθνώς. Χρειαζόμαστε βοτανολόγους να ενεργούν ως σύνδεσμοι για τη χώρα στην οποία βρίσκονται και χρειαζόμαστε αρθρογράφους για την ηλεκτρονική σελίδα.

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δώσουμε στους εαυτούς μας μια δύναμη που ξεπερνά τα χωρικά, τα γλωσσικά και τα νομοθετικά εμπόδια, μια δύναμη που προέρχεται από την καρδιά μας και την ανάγκη μας για συνεργασία.

Το δίκτυο χρηματοδοτείται από τη Γεωπονική Σχολή στη Λυών. Για να γίνει κάποιος μέλος απαιτείται μια ετήσια συνδρομή των 30 ευρώ για τους επαγγελματίες και των 15 ευρώ για τους φοιτητές, τους βοτανολόγους και τους υποστηρικτές του, για την κάλυψη των δαπανών λειτουργίας του (έξοδα εγγραφής δεν ισχύουν για τις αναπτυσσόμενες χώρες). Όλα τα μέλη λαμβάνουν το τριμηνιαίο περιοδικό, τα επαγγελματικά μέλη μπορούν να προσθέσουν το προφίλ τους στον κατάλογο και οι μαθητές και οι επαγγελματίες μπορούν να δημοσιεύουν ανακοινώσεις και αποκτούν πρόσβαση στο φόρουμ.

Κάθε ένας από μας είναι πολύτιμος και μοναδικός, και με τη συμμετοχή του στην ομάδα, γίνεται αναπόσπαστο και αναντικατάστατο μέρος του συνόλου. "Μόνοι μπορούμε να κάνουμε τόσα λίγα, μαζί μπορούμε να κάνουμε τόσα πολλά! "- Helen Keller
Διαβάστηκε 6418 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 13 Ιουλίου 2014 20:26
Σοφία Αντωνοπούλου

Διαχειρίστρια του AromaFarm.gr

Ιστότοπος: www.aromafarm.gr E-mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Ευρωπαϊκή συνεταιριστική εταιρεία